Cupcakes i New York

16 augusti 2010 at 15:36 2 kommentarer

Vad passar bättre att börja mitt fikabloggande med om inte några tips på härliga cupcakecaféer i New York? I förra veckan var jag och en kompis i New York på semester. Då passade vi på att besöka två välkända cupcakecafé: Magnolia Bakery och Crumbs.

Magnolia Bakery ökade sin popularitet rejält efter att avsnitt av ”Sex and the city” där Miranda och Carrie sitter utanför caféet med varsin cupcake. När vi var där gjorde vi det enkelt för oss, fikan blev en lagom stor ”rich moist cake with a smooth velvety texture and dark chocolate flavor” med ”purple vanilla buttercream” och ett glas lemonade. Till en början var jag tveksam… Magnolia Bakery är det lilla caféet som startades av två barndomsvänner, som med åren blivit omåttligt populärt och som idag är en liten kedja – så visst finns det risk att smaken och kvaliteten på bakverken blivit lidande i takt med att företaget vuxit. Och jag vet inte hur det smakade den dag caféet öppnade för första gången, men den cupcake jag åt i förra veckan var utan tvekan en av de bästa jag ätit. Lagom stor, färsk med en krispigt god frosting. Lite åt det söta hållet, men det är å andra sidan ofta de amerikanska bakverken.

Ett besök på Magnolia Bakery rekommenderas varmt! Vi besökte caféet som låg uptown på 200 Colombus Avenue. De har ytterligare tre caféer på Manhattan, bland annat ett vid Rockefeller Center. Om ni kan besöka något av de andra – gör det! Varje gång vi gick förbi caféet vid Rockefeller Center var det långa köer.

Till Magnolia Bakerys hemsida

Crumbs cupcakes är modell större. Ät en och du är mätt! Vi ville prova fler olika smaker och köpte därför en tolvpack blandade små cupcakes. Jag smakade bland annat på en candy cupcake med M&M, en vanilj/kokos och en red velvet. Kanske var det för att vi åt så många, men det blev till sist sött, sött, sött… Men missförstå mig inte – det var gott och Crumbs är absolut värt ett besök.

Till Crumbs hemsida

Smaklig cupcake!

Entry filed under: Värt ett besök.

Rosenbröd

2 kommentarer

  • 1. Annelie  |  24 november 2010 kl. 19:02

    Vilken fin blogg! Denna ska jag absolut följa (har läst igenom alla inlägg nu) och vilka fina bilder- man blir ju klart inspirerad!

    • 2. Caroline  |  24 november 2010 kl. 20:56

      Åh, vad roligt att höra! Imponerad att du läst igenom alla inläggen (tur att du hittade hit nu när jag precis börjat blogga)… 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: