Kokoskakor

28 augusti 2010 at 18:50

Det här receptet kommer från favoritreceptboken ”Bra mat bättre”, en bok som användes i hemkunskapen i början av 60-talet. I boken finns två olika typer av kokossmåkakor – kokostoppar och kokoskakor. Kokostopparna innehåller ägg, socker och kokosflingor och kokas innan de klickas ut på plåt och gräddas. Det andra receptet – kokoskakorna – är till både innehåll och smak mer lika de kakor som vi vanligtvis kallar kokostoppar.

Kokoskakorna kan smaksättas med till exempel rom eller rivet limeskal. Man kan också göra som jag och doppa kakorna i smält mörk choklad. Jag tog en paket choklad jag hade hemma, en 70%-ig mörk choklad smaksatt med citron.

Kokoskakor ca 20 stycken

3 msk smör
5 dl kokosflingor
1 ½ dl socker
2 msk vetemjöl
5-6 msk vatten

Smält smör och blanda det med kokos och socker. Tillsätt mjöl och vatten. Klicka ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 150-175 grader tills de fått en fin, gyllenbrun färg.

Entry filed under: Småkakor. Tags: .

Mormors nötkakor Gubbröra


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: