Plommonsylt med ingefära

19 september 2010 at 15:47

Plommon är utan tvekan på min topplista över de godaste frukterna. Tyvärr har varken jag själv eller någon i min närhet ett plommonträd, så jag fick snällt gå till en frukt- och grönsakshandlare för att köpa ett kilo plommon till sylten (och några extra att smaska på själv)… Jag valde mitt favvoplommon Victoria.

Plommonsylt med ingefära 1 liter
Recept: Systrarna Eisenman

1 kg plommon
1 dl vatten
2 tsk riven färsk ingefära
8 1/2 dl strösocker
1 krm natriumbensoat
1 krm askorbinsyra

Skölj, dela och kärna ur plommonen. Blanda plommon, vatten och riven ingefära i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills plommonen mjuknat. Rör om med jämna mellanrum. Rör i sockret, lite i taget. Låt sjuda utan lock i cirka 20 minuter eller tills sylten tjocknat. Skumma noga. Rör ut natriumbensoat och askorbinsyra i lite av sylten och blanda sedan ner i resten av sylten. Häll upp på väl rengjorda, varma glasburkar. Förslut direkt och förvara svalt.

Entry filed under: Safta & sylta. Tags: .

Björnbärssylt med apelsin Apple butter


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: