Sega solrossnittar

1 oktober 2010 at 19:00 3 kommentarer

I flera veckor har jag gått och sneglat på systrarna Eisenmans underbara kokböcker. De talar till mig klart och tydligt där de står i hyllan i bokaffären: köp mig, köp mig… Men jag har stått emot, fast besluten om att spara mina pengar. Så slog det mig igår att jag kan få tag på böckerna på annat håll för att (åtminstone för stunden) stilla mitt ha-begär. Så på lunchen tog jag vägen förbi biblioteket och lånade två helt fantastiska kokböcker, ”Två systrars söta” och ”Sommarens söta”. Så nu kommer det att bakas en hel del med inspiration av recept signerade Lisa och Monica Eisenman. Jag kör igång direkt med ett favoritrecept bland många kakbloggare: sega solrossnittar. Farligt, farligt goda.

Sega solrossnittar
Recept från systrarna Eisenman

200 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
4 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1,5 dl solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst, tillsätt sirap och rör om. Rör samman alla torra ingredienser och blanda sedan allt till en smidig deg. Forma degen till tre längder och lägg på bakplåtspapper, strössla över lite extra solrosfrön och platta till längderna något. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Skär längderna till snittar när de svalnat något, lägg över på galler och låt svalna helt. Njut!

Annonser

Entry filed under: Småkakor.

Apple butter Krutonger

3 kommentarer

  • 1. Li  |  3 oktober 2010 kl. 14:14

    Men herregud männsika!!!! Har du all tid i världen att göra dom godaste och mest spännande kreationer jag sett hos mina nära och kära!! IMPONERAD!! Jag vill gääääärna smaka på nån kreation nångång!!

  • 2. Filippa H.  |  27 oktober 2010 kl. 08:28

    Oooh det där är ett av mina favoritrecept! Så himla fina och goda blir kakorna!

    Din blogg är hemskt fin, förresten – och jag fick ett starkt sug efter att göra julgodis när jag kikade p ådina kokosgodisar… brukade alltid göra liknande, fast inte runda, andra jular – lite nostalgi p åde nu, helt enkelt! 🙂

  • 3. Katarina  |  17 september 2011 kl. 05:07

    Vad gott det låter! Roligt att ha i solrosfrön!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: