Krutonger

3 oktober 2010 at 14:28 1 kommentar

Släng inte gammalt bröd – gör krutonger av det! Enkelt att göra och gott till sallad. Allra enklast är att steka centimeterstora brödkuber i lite olja i en stekpanna, godast är att gotta ner brödbitarna med olivolja, vitlök, parmesanost och kryddor.

Krutonger

4 skivor bröd (2-3 dagar gammalt), ljust eller mörkt spelar ingen roll
2 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl olivolja
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk flingsalt
1 tsk torkad timjan
0,5 tsk grovmalen svartpeppar

Skär bort kanterna på brödet och skär sedan brödet i centimeterstora kuber. Lägg brödet i en skål. Rör ihop övriga ingredienser och häll över brödet. Blanda väl. Sätt ugnen på 200 grader. Sprid ut krutongerna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen tills de fått en fin gyllenbrun färg, cirka 7-8 minuter (håll koll på krutongerna när de är i ugnen, de bränns snabbt).

Annonser

Entry filed under: Tillbehör.

Sega solrossnittar Morotsmuffins med glasyr

1 kommentar

  • 1. Ströbröd « My little bakery  |  6 januari 2011 kl. 19:42

    […] har lite halvgammalt bröd över och inte vill göra ströbröd så kan man göra de här lyxiga krutongerna. från → Bröd ← Jordärtskockssoppa GillaBli först att gilla detta post. Inga […]


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: