Morotsmuffins med glasyr

9 oktober 2010 at 10:40 1 kommentar

Idag är jag bjuden på inflyttningsfest med knytkalastema. Därför ägnade jag gårdagskvällen åt att baka morotsmuffins med glasyr. I morse ”provsmakade” jag en muffins till frukost och de är verkligen så goda att jag är glad att jag ska ge bort dem… Det här receptet är egentligen till en morotskaka och inte till muffins så oljan i smeten gör att pappersformarna blir lite oljiga. Om du har silikonformar, använd dem istället. Eller gör som jag och ställ muffinsen på en handduk efter att de svalnat på galler. Minska inte på mängden oljan – muffinsen är perfekta som de är.

Såhär fin och glänsande var glasyren igår kväll:


Sen ställde jag in muffinsen i kylen. Då stelnar glasyren lite och får en mattare yta. Såhär fina var muffinsen i morse:


Morotsmuffins med glasyr 15-16 stycken
Recept: Flickorna Lundgren

2,5 dl matolja
200 g strösocker (cirka 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g vetemjöl special (4 dl)
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
0,5 tsk riven muskot

Glasyr:
200 g smör
200 g philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt de rivna morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i smeten. Fyll muffinsformar till hälften. Grädda mitt i ugnen i cirka 10-12 minuter. Flytta över muffinsen till ett galler och låt dem svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält smöret och låt svalna. Blanda övriga ingredienser med det smälta smöret och vispa ihop glasyren till en luftig smet (gärna med elvisp). Spritsa eller bred glasyren på muffinsen. Ställ i kylskåp så att glasyren stelnar.

Annonser

Entry filed under: Cupcakes & muffins. Tags: .

Krutonger Äppelchips

1 kommentar

  • 1. Jessica  |  14 februari 2012 kl. 22:59

    Imorgon ska jag baka cupcakes för första gången i mitt liv.
    Jag arbetar inom omsorgen, boende vuxna, och det är dags att köra en cafékväll med kunderna.
    ROSA ska det bli för hela slanten. I efterdyningarna av alla hjärtans dag förstås.
    TACK för inspirationen. Fina bilder! Frestande.


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: