Äppelchips

16 oktober 2010 at 22:35

Jag önskar att jag kunde hantera en fruktskål. En stor, vacker fruktskål mitt på köksbordet fylld med frukter i alla olika färger… Och som jag försökt! Men alltid med samma resultat: övermogna, sunkiga frukter och en all-you-can-eat-buffet för småflugorna. Idag bestämde jag mig för att rädda de äpple som blivit över efter mitt senaste (misslyckade) försök till fruktskål. Att äta äpplena som de är gör jag inte gärna – äpplen är gott, men övermogna äpplen är det inte. Och eftersom jag inte är någon fan av att kasta mat skivade jag äpplena och lade dem i ugnen. Några timmar senare: sagolikt goda äppelchips.

Efter fem timmar i ugnen:

Äppelchips 1 plåt

2 äpple
ev. kryddor efter smak, t ex kanel

Skölj och kärna ut äpplena. Skiva i tunna skivor (gärna med en osthyvel) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt äpplena vara naturella eller krydda dem med exempelvis kanel. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 60 grader. Låt stå tills äppelskivorna blivit spröda, det tar några timmar beroende på äppelskivornas tjocklek. Jag skar äpplena i 4-5 mm breda skivor och de stod i ugnen i fem timmar. Förvara i exempelvis glasburk med lock.

Annonser

Entry filed under: Godis, Tillbehör. Tags: .

Morotsmuffins med glasyr Lakritsmaränger


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: