Lakritsmaränger

21 oktober 2010 at 22:02

Hemmagjorda maränger och köpta maränger må ha samma namn men endast en gemensam ingrediens: socker. I övrigt innehållet köpta maränger bland annat skummjölkspulver och ett gäng e-nummer. Med det i tanken har jag bestämt mig för att aldrig kasta överblivna äggvitor. Efter vår hemmalagade bearnaisesås i fredags fick vi några äggvitor över – då är det perfekt att svänga ihop egna maränger. Jag gjorde vanliga maränger (med en touch av röd karamellfärg) och små lakritsmaränger.

Lakritsmaränger

Äggvitor
1/2 dl socker per äggvita
1-2 droppar ättikssprit per äggvita (stärker äggvitan så att smeten blir styvare)
Lakritspulver efter smak (krossad turkisk peppar går säkert också bra)

Blanda äggvitor, hälften av sockret och ättikssprit i en skål. Vispa med elvisp till fast skum. Rör ner lakritspulver i resten av sockret och vänd försiktigt ner i marängsmeten. Spritsa eller klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Marängerna flyter inte ut så du får plats med många maränger på en plåt. Grädda marängerna i mitten av ugnen i 100 grader tills de släpper pappret, cirka 45-60 minuter.

Entry filed under: Småkakor. Tags: .

Äppelchips Kokosbitar à la bounty


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv