Scones med dinkel och linfrö

24 oktober 2010 at 12:23 3 kommentarer

Det är en regnig söndag… Då är det gott att hålla sig inomhus, gärna i köket med ett bakprojekt. Kanske ska man göra det enkelt för sig och baka scones? I det här receptet har jag blandat upp det vanliga vetemjölet med lite dinkelmjöl, men det gör man som man själv vill.

Scones 2 runda kakor

2 dl vetemjöl
2 dl dinkelmjöl, siktat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk linfrö
50 g smör
1,5 dl mjölk (eller naturell yoghurt eller fil)

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver, linfrö och salt i en skål. Blanda sedan i smöret, ”nyp” ner det med fingertopparna eller använd smält smör. Häll i mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper till två runda kakor, cirka 1 cm tjocka. Skär ett kryss i varje kaka. Grädda mitt i ugnen tills sconesen fått en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.

Entry filed under: Bröd.

Kokosbitar à la bounty Bönsallad

3 kommentarer

 • 1. Li  |  25 oktober 2010 kl. 12:48

  Imponerande, IGEN. För det första förstår jag inte hur du hinner med allt! Och sen undrar jag vem som äter allt???? Och vilka fina bilder!! Önskar själv att jag hade mer tid för mat och bak projekt ibland. Snart e det jul!!!!!!

  • 2. Caroline  |  25 oktober 2010 kl. 18:34

   Jag hinner bara hälften av allt jag skulle vilja… Jag äter, fryser, bjuder på vänner, familj, arbetskamrater, använder bakade godsaker till nya saker. Det går åt, helt enkelt. Ja, snart är det jul, helt underbart! Jag kanske ska komma en tur till Göteborg och julbaka med er? Du såg säkert att jag redan tjuvstartat med julgodiset och gjort kokosgodis (som visserligen redan är uppätet)… 🙂

 • 3. Apelsinmarmelad med whiskey « My little bakery  |  1 februari 2011 kl. 21:38

  […] lyxiga pålägg kan slänga sig i väggen – en sked hemkokt apelsinmarmelad på nybakade scones slår det […]


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: