Glöggen hälsar

9 november 2010 at 22:01 3 kommentarer

Vårt stora, runda, vita köksbord är som vanligt överbelamrat med post, böcker som påbörjats med lagts till vila, gamla köksprylar som sorterats ut från skåpen när annat ska få plats… Oordning är inte min melodi – ändå trivs jag så bra i vårt kök. Det är oftast här jag sitter och skriver av mig. Idag är det extra mysigt att sitta här. En hastigt ihopslängd potatisgratäng står i ugnen och en stor kastrull med glögg bubblar i ett hörn. Varför jag aldrig tidigare kommit på tanken att göra egen glögg vet jag inte. Doften som den bubblande glöggen sprider är 100 % jul – kan det bli bättre för en juloholic som mig?

De första tre dagarna rörde jag i glöggen för att lösa upp allt socker. Nu står den bara där och sköter sig själv och ska så göra i ytterligare två veckor. Här kommer en ögonblicksbild, rakt ner i glöggrytan:

Det är inte för sent att blanda ihop några liter glögg till jul. Till glöggreceptet!

Entry filed under: Drickbart.

Blåbärssmoothie Mitt första ålagille!

3 kommentarer

 • 1. Filippa H.  |  10 november 2010 kl. 10:10

  Dagen till ära tänkte jag faktiskt slänga ihop lite glögg 🙂 Har velat testa länge, länge utan att göra det! Men, nu undrar jag – svagdricka; är jag helt fel ute när jag tänker att det finns att köpa på ica i petflaska..? Mvh Filippa H.

  • 2. Caroline  |  10 november 2010 kl. 10:23

   Du har helt rätt, svagdricka finns på petflaska i butiken, på läsk- & vattenhyllan. Lycka till (jag lovar att det kommer dofta underbart i ditt kök)!

   • 3. Filippa H.  |  11 november 2010 kl. 18:00

    Åh så bra! 🙂 och tack!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: