Saffransskorpor

18 november 2010 at 00:03 1 kommentar

För tredje året i rad ger jag mig på Leila Lindholms saffransskorpor. I år är skorporna startskottet för bakandet av godsaker till en julmarknad som en lokal idrottsförening håller varje år. Jag engagerar mig inte enbart av ren och skär godhet (tänk om det vore så väl) utan även för att julmarknaden ger mig en legitim anledning att göra bland det roligaste jag vet – att baka! Ikväll fick jag dessutom hjälp av sambon i köket. Sällskap i köket = extra roligt!

Saffransskorpor
Recept: Leila Lindholm

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med saffranet. Häll i en skål och tillsätt äggen. Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner i smör- och äggblandningen. Forma smeten till tre längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten från ugnen och sänk till 125 grader. Skär längderna i centimetertjocka skivor. Lägg tillbaka på plåten, med ett litet mellanrum mellan varje skorpa, och sätt in plåten i mitten av ugnen i ytterligare femton minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå kvar över natten.

Annonser

Entry filed under: Småkakor. Tags: .

Mitt första ålagille! Knäck

1 kommentar

  • 1. Linda - Cupcakefluffan  |  28 november 2010 kl. 22:27

    Bakade sådana skorpor igår, så goda, vad snyggt det blev när du la dom i påsarna


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: