Hurtbulle

30 november 2010 at 21:52 4 kommentarer

Första gången jag bakade det här brödet var 2005. Sedan dess har jag bakat det om och om och om igen… Den enda skillnaden är att jag idag bakar brödet utan russin. Jag själv älskar russin, speciellt i bröd. Sambon däremot, han är inte lika entusiastisk. Helt ärligt tycker han att russin gör brödet oätligt. Så jag bakar det goda russinbrödet utan russin. Vad gör man inte för sin kärlek?

Hurtbulle 1 bröd
Recept: Arla

2 dl havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl naturell yoghurt
0,5 dl flytande honung
0,5 dl lingonsylt

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och lingonsylt. Häll smeten i en smord, bröad bakform (som rymmer cirka 1,5 liter). Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 1 timme. Lägg en bit aluminiumfolie över brödet mot slutet av gräddningstiden om det behövs. Stjälp upp brödet på galler och låt det svalna under bakduk.

Annonser

Entry filed under: Bröd.

Chokladtårta Blåbärsgrädde

4 kommentarer

  • 1. Li  |  1 december 2010 kl. 20:27

    alltså, jag vill testa ALLT på din blogg! Men detta måste jag ju testa, har till o med köpt såna formar nu, och jag gillar att man inte behöver jäst!

    • 2. Caroline  |  1 december 2010 kl. 21:02

      Ja, det tycker jag absolut att du ska göra. Helst med russin! Det är jättegott, speciellt när det är nybakat… 🙂

  • 3. Cornelia  |  5 augusti 2011 kl. 20:40

    Det här brödet började jag göra för något år sedan. Nu finns det alltid minst en halv limpa i frysen och inget annat bröd kommer in i huset 🙂

    Jättefin blogg – måste kila ner i köket o testa något på direkten!

    Cornelia

    • 4. Caroline  |  7 augusti 2011 kl. 10:59

      Ja, det är utan tvekan det godaste hembakade brödet jag vet. Kul att du gillar min blogg! 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: