Blåbärsgrädde

2 december 2010 at 21:16

Kritiken mot pannkakor som mat är stor: ”Ingen riktig mat”, ”en efterrätt” och ”inte mättande” är några av argumenten. Jag hävdar å det bestämdaste motsatsen – pannkakor är lika mycket mat som vilken annan mat. Allt handlar nämligen om vad man dressar pannkakorna med. På min tallrik är socker, sirap och glass bannlyst. För ja, då blir det så klart en efterrätt. Nej, färska bär, grädde och sylt är utmärka toppingar. Här kommer ett tips på en topping som (tillsammans med en god sylt) gör pannkakorna så goda att argumentet ”inte mättande” avfärdas direkt.

Blåbärsgrädde 2 portioner

1,5 dl vispgrädde
0,5 dl creme fraiche
1 dl blåbär (gärna halvtinade)

Vispa grädden. Klicka i creme fraichen och vispa ytterligare något. Vänd försiktigt ner blåbären. Ät!

Annonser

Entry filed under: Tillbehör. Tags: .

Hurtbulle Rocky road


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: