Rocky road
5 december 2010 at 19:20 1 kommentar
I helgen var det födelsedagskalas och som vanligt så bosatte jag mig i köket under dagen. Vi hann med två tårtor och en omgång av Leilas fantastiska, superdupergoda och otroligt mättande rocky road. Det här receptet kan varieras i det oändliga – i princip allt som passar ihop med choklad kan blandas i.
Rocky road
Recept: Leila Lindholm
600 g mörk choklad, 70 %
2 påsar dumle
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter
Smält chokladen. Blanda dumle, marshmallows, jordnötter och pistagenötter i en skål och häll över den smälta chokladen. Rör om så att chokladen blandar sig med övriga ingredienser. Klä en form (cirka 40 x 40 cm) eller plåt med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Låt stelna i kylskåp. När kakan har stelnat, skär upp den i lagom stora bitar. Förvara i kylskåpet. Ta fram en liten stund innan de ska serveras så att kolan hinner mjukna.
1. Linda - Cupcakefluffan | 7 december 2010 kl. 21:54
Vilken härlig blogg du har, så mycket gott. Rocky road fudge är himla mumsigt, brukar också göra det till jul