Koka blå

6 december 2010 at 22:44 3 kommentarer

Så var man gräsänka. I hela två veckor. Lägenheten känns redan för stor. Den är tom. Ensam. Det kommer att vara svårt att somna ikväll. Förmodligen blir det inte bättre av att jag lyssnar på vemodig musik. Men istället för att grotta ner mig i det ångestfyllda ensamhetsträsket passar jag på att visa mina senaste auktionsfynd. Så låt mig presentera våra nya skålar, smörbytta och den lilla såskarotten från den vackra servisen Koka.

Först såskarotten:

Sedan smörbyttan:

Till sist hela samlingen. Med på bilden är även en handfull serveringsbestick från Gense (de senaste loppisfynden i den tilltagande besticksamlingen):

Servisen Koka är tillverkad av Rörstrand och formgiven av Hertha Bengtson.

Hertha Bengtson kom till Rörstrand 1941 och hann formge sex serviser under sina 23 år på företaget. Servisen Koka var Hertha Bengtsons andra serie och en uppföljare till hennes (kanske mest populära) serie Blå eld. Koka lanserades i mitten av 50-talet och blev snabbt en succé. Servisen var en perfekt vardagsservis – den var robust, praktisk, ugnsfast och slittålig. Under de första åren tillverkades Koka endast i blått (och faktiskt några ex i helsvart), men under 60-talet utökades serien med brunt och grönt. Koka tillverkades under många år, först 1988 lades tillverkningen ned.

Mina auktionsfynd är inte bara av finfin kvalitet, de visade sig också passa urbra till våra vita Iittala Teema-tallrikar.

Entry filed under: Övrigt.

Rocky road Vörtbröd – usch!

3 kommentarer

 • 1. Anna  |  6 december 2010 kl. 22:58

  Caroline, Du är bäst!

  • 2. Caroline  |  7 december 2010 kl. 10:21

   Åh, Anna, du är för go!

 • 3. Linda - Cupcakefluffan  |  7 december 2010 kl. 21:56

  Så snygga de är, alltid kul när man kan fynda lite


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: