Vörtbröd – usch!

12 december 2010 at 20:21

Vet ni vad, när vörtbrödet var nybakat var det rätt så gott. Sen låg det till sig och blev… faktiskt nästan oätligt. Det blev torrt, kompakt och alldeles för skarpt i smaken. En oerhörd besvikelse! Så här skrev jag för någon dag sedan:

”Jag ska erkänna att jag dragit mig för att baka mitt eget vörtbröd. För det finns nog ingen som blir så glad som jag när det finns vörtbröd till frukost. Och ingen som blir så besviken när det visar sig att vörtbrödet är torrt, tråkigt och saknar den karakteristiska smaken. Så ni hör ju själv – vörtbrödsbaket är dömt att misslyckas…”

Tråkigt nog hade jag rätt. Aja, jag behåller bilderna på brödet för att minnas mitt misslyckande och skickar samtidigt ut en stilla vädjan: du som sitter på ett grymt vörtbrödsrecept, vill du dela med dig?

Annonser

Entry filed under: Bröd.

Koka blå Mellbykavring. Eller?


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: