Chilitryffel

15 december 2010 at 23:37

Tryffel är inte min cup of tea. Varför ska man spä ut något så gott som 70 %-ig mörk choklad med grädde, smör och socker? Jag äter hellre chokladen som den är.

Så varför i hela fridens namn har jag gjort tryffel?

Jag var baksugen och hade ingredienserna till chilitryffel hemma, så ja, jag svängde ihop lite tryffel (kanske inte helt genomtänkt, för vem ska äta den?). I alla fall, jag utgick ifrån bästa mottot: ”Ska det va, så ska det va ordentligt ” och hackade ner en hel chili, med kärnor och allt, i smeten. Och het blev den. Riktigt het. Kanske till och med på gränsen.

Chilitryffel 30 stycken

1 dl vispgrädde
40 g smör
0,75 dl muscovadoråsocker
1 röd chili (känsliga bör nöja sig med en halv)
175 g mörk choklad, 70 %-ig

Koka upp grädde, smör, socker och grovt hackad chili (kärnorna ska också med). Dra av värmen och låt stå i cirka tio minuter. Sila bort chilin och låt koka upp på nytt. Dra av värmen och lägg i chokladen, bruten i små bitar. Rör tills du fått en jämn smet. Häll upp i formar eller låt stå en stund och spritsa ut tryffeln i formar. Förvara svalt.

Annonser

Entry filed under: Godis. Tags: , .

Mellbykavring. Eller? Chokladbräck med godis


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: