Lyckokakor

28 december 2010 at 21:43 2 kommentarer

De här kakorna är inte de godast kakorna i världen. Men det är inte meningen, heller. Syftet med lyckokakor är att sprida lite glädje och kanske rent av lite spänning – inte att mätta en fikasugen. Just de här lyckokakorna ska fungera som bordsplacerare till vår nyårsfest. Varje liten kaka innehåller en lapp med ett namn på. På så vis får kakorna bestämma vem som ska sitta var…

Lyckokakor 18-20 stycken
Recept: Tina Nordström

3 äggvitor
60 gram socker
45 gram smält smör
60 gram mjöl

Vispa vitorna pösiga. Häll i sockret och fortsätt att vispa en liten stund. Vänd ned det smälta smöret och mjölet. Sätt ugnen på 175 grader. Låt smeten stå under tiden som ugnen blir varm. Ta cirka en matsked smet och smeta ut till två runda cirklar (cirka 5 cm i diameter) på ett plåt med bakplåtspapper (gör inte fler än två kakor per gång!). Sätt in plåten i mitten av ugnen. Ta ut kakorna när kanterna fått färg, det tar ungefär fem minuter. Nu gäller det att vara snabb, för kakorna stelnar snabbt! Lägg en liten lapp på kakan, vik den en gång och forma den sedan som du vill ha den. Jag böjde mina lite och hängde över ett glas för att torka.

Entry filed under: Småkakor.

Den godaste knäcken Kladdkaksmuffins med grädde & hallon

2 kommentarer

  • 1. Filippa H.  |  3 januari 2011 kl. 22:27

    Vilken rolig idé att göra egna sådana! Fina de blev 🙂

    • 2. Caroline  |  3 januari 2011 kl. 23:14

      Tack! 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: