Kladdkaksmuffins med grädde & hallon

30 december 2010 at 01:47

Med lite jävlaranamma (och fyrhjulsdrift) tog vi oss fram till mina föräldrars insnöade lilla by på lillejulafton. Sen hade vi en mysig jul med allt vad traditionen kräver. Förresten verkar det som om jag varit någorlunda snäll under året för jag fick den ena fina julklappen efter den andra. En av julklapparna var den nya boken ”Svenska serviser 1950-1975” där flera av de mest kända svenska serviserna presenteras. En av många klockrena julklappar som jag såklart fastnade för direkt!

Nu när julen är slut är det dags att blicka framåt mot nyår. Just nu bollar vi runt en hel drös av förrätts- och efterrättsförslag till nyårsmiddagen. Det är inte helt lätt att enas om något när alla förslag är lika bra. Här kommer i alla fall ett tips på en enkel (men sjukt god) efterrätt. På plussidan – förutom att muffinsen är så goda –  är att du kan göra dem i god tid före servering.

Kladdkaksmuffins cirka 15 stycken
Recept: Sju sorters kakor

100 gram smör
2 ägg
2,5 dl socker
1,5 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i ägg- och sockersmeten. Blanda till sist i smöret. Häll upp smeten i formar, men fyll dem inte mer än till hälften. Använd dubbla formar, mazarinformar eller en muffinsplåt så att muffinsen behåller sin form. Grädda muffinsen mitt i ugnen i cirka tio minuter. När muffinsen svalnat, servera med vispad grädde och färska hallon.

Annonser

Entry filed under: Cupcakes & muffins, Efterrätter. Tags: , .

Lyckokakor Jordärtskockssoppa


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: