Jordärtskockssoppa

3 januari 2011 at 19:50 2 kommentarer

Det är bäst att jag bjuder er på receptet på vår nyårsförrätt – Jordärtskockssoppa! Inte bara är den galet svår att stava till, perfekt att göra en stund i förväg och enkel att svänga ihop – den är dessutom riktigt god! Vi toppade den med lite citronmeliss.

Jordärtskockssoppa 4 portioner

250 g jordärtskockor
1 schalottenlök
1 fänkål (cirka 250 gram)
1 msk smör
2 dl vitt vin
3 dl grönsaksbuljong
1,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
0,5 apelsin, saften
salt
vitpeppar

Skala jordärtskockor och lök. Skär alla grönsaker i bitar och fräs i smör i en gryta. Häll på vin och låt koka i någon minut. Häll på buljong och låt koka tills grönsakerna är mjuka (det tar cirka 10 minuter). Mixa till en slät puré. Tillsätt mjölk och grädde. Låt soppan koka ihop i några minuter och smaksätt sedan med apelsinsaft, salt och vitpeppar.

Annonser

Entry filed under: Förrätter, Soppor.

Kladdkaksmuffins med grädde & hallon Ströbröd

2 kommentarer

  • 1. frida  |  6 januari 2011 kl. 21:33

    Mmm… vilka smakminnen jag får vid denna anblick!

    • 2. Caroline  |  6 januari 2011 kl. 21:48

      Ja, den ska definitivt göras igen!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: