Ströbröd

6 januari 2011 at 19:42

Kommer ni ihåg att jag gjorde ett försök att baka mellbykavring? Då minns ni säkert också att bröden inte blev som jag hade tänkt mig… I alla fall så åkte bröden direkt i frysen och glömdes snabbt bort. Tills idag. Idag är det nämligen stört omöjligt att få in något nytt i vår proppfulla lilla frys. Så idag blev en av kavringarna finfina smulor, ströbröd, skorpmjöl eller vad man nu väljer att kalla det.

Gör såhär:

Sätt ugnen på 100 grader. Skiva brödet i tunna skivor, 0,5-1 cm tjocka. Lägg brödet på en plåt och sätt in plåten i mitten av ugnen. Vänd bröden efter 45 minuter och låt sedan stå tills bröden har torkat helt, det tar runt 1,5-2 timmar. Lägg brödet i en matberedare och mixa tills det blivit fina smulor. Sila bort stora brödbitar genom ett durkslag. Förvara i rumstemperatur.

Om man har lite halvgammalt bröd över och inte vill göra ströbröd så kan man göra de här lyxiga krutongerna.

Annonser

Entry filed under: Bröd.

Jordärtskockssoppa Chokladbollar med gojibär


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: