Apelsinmarmelad med whiskey

1 februari 2011 at 21:38

Brie, prosciutto och alla andra lyxiga pålägg kan slänga sig i väggen – en sked hemkokt apelsinmarmelad på nybakade scones slår det mesta.

Apelsinmarmelad med whiskey 2 stora burkar

800 gram apelsiner
1 citron
5 dl vatten
1 kg syltsocker
en skvätt whiskey

Skölj frukten noga. Riv skalet från både apelsinerna och citronen. Skala därefter frukten och skär bort de vita hinnorna. Skär fruktköttet i små bitar. Koka rivet skal, fruktkött och vatten under lock i cirka 15 minuter. Tillsätt syltsocker och låt koka i ett par minuter. Ta kastrullen från värmen, skumma ordentligt och rör ner någon matsked whiskey. Häll upp den färdiga marmeladen i väl rengjorda, varma glasburkar. Förslut burkarna direkt. Förvara i kylskåp.

Annonser

Entry filed under: Safta & sylta. Tags: , .

Dinkelknäckebröd Lingonsmoothie


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: