Mintchokladbollar

12 februari 2011 at 00:02

Just när jag trodde att vi lämnat vintern bakom oss kom snön tillbaka. Kalla vindar, hala gator och vantarna åker på igen. Det är bara att sträcka på sig, ta ett djupt andetag och tänka på den härliga årstid som vi har framför oss. På bakfronten fortsätter jag att prova mig fram i djungeln av raw food – eller ja, raw snacks, egentligen. Ikväll svängde jag ihop lite av det jag hade hemma och resultatet blev chokladbollar smaksatta med pepparmyntsolja överbliven från förra årets julbak. På bilden ser det ut som köttbullar, i verkligheten som chokladtryffel.

Mintchokladbollar cirka 30 stycken små bollar

2 dl cashewnötter
5 droppar pepparmyntsolja
0,5 msk honung
cirka 1 msk vatten (ta lite i taget)
0,5-1 msk kakao

Mixa cashewnötterna till fint mjöl. Tillsätt kakao och mixa i några sekunder. Droppa i pepparmyntsolja, honung och vatten. Mixa igen. Känn på smeten – om den går att forma till bollar är den färdig, annars tillsätter du ytterligare lite vatten. Forma smeten till bollar och rulla dem i kakao. Bollarna förvaras i kylskåp och bör ätas inom en vecka.

Här kan du läsa mer om raw food

Annonser

Entry filed under: Raw food. Tags: .

Lingonsmoothie Snabbinlagd gurka


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: