Snabbinlagd gurka

17 februari 2011 at 23:28

De hemmarullade köttbullarna är inte sig själv utan lingonsylt och ättiksgurka. Köttfärslimpan å andra sidan är bästis med svartvinbärsgelé och syltade gröna tomater. Jag gillar tillbehör, ju fler desto bättre! Mitt favorittillbehör är snabbinläggning på helt vanlig gurka. När jag var barn fick vi slanggurkor som mormor och morfar hade odlat i sitt växthus i trädgården. Precis som allt annat hemmaodlat smakade de så mycket mer än de grönsaker man kunde köpa i affären. Dessutom hade de charmiga former – gurkorna fick växa åt vilka håll och kanter de ville och var sällan raka.

Snabbinlagd gurka 4-5 portioner
Recept: Vår kokbok

1 gurka
2 msk socker
2 msk ättikssprit
1 dl vatten
0,5 krm vitpeppar
2 krm salt
1 kruka persilja

Blanda socker, ättikssprit, vatten och kryddor i en stor skål. Tvätta gurkan och skär den i tunna skivor (gärna med en osthyvel). Lägg gurkskivorna i skålen med lagen. Hacka/klipp persilja över gurkorna. Låt stå någon timme innan servering.

Annonser

Entry filed under: Inläggningar, Tillbehör. Tags: .

Mintchokladbollar Jag hittade ett förkläde…


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: