Drottningsylt

7 april 2011 at 23:51

När en vän önskade sig drottningsylt i födelsedagspresent fick hon drottningsylt i födelsedagspresent. Hemmakokt, så klart, i två olika varianter: en helt vanlig drottningsylt och en som hade piffats till med lite mörk choklad (receptet på den kommer framöver).

Drottningsylt 1 mellanstor burk

250 g hallon
250 g blåbär
3 dl socker
0,5 krm natriumbensoat

Om du använder färska bär, rensa och skölj dem. Blanda hallon, blåbär och socker i en kastrull. Låt koka på låg värme i cirka 15 minuter, rör med jämna mellanrum. Skumma och ta kastrullen från värmen. Blanda ut natriumbensoat i lite av den varma sylten och rör sedan ner detta i resten av sylten. Häll upp på väl rengjorda, varma burkar. Skruva på locket direkt. Förvara mörkt och svalt.

Annonser

Entry filed under: Safta & sylta.

Rågsiktsbullar Tacopaj


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: