Tacopaj

16 april 2011 at 19:29

Att äta rester är ingen höjdare. Försök istället att laga nya maträtter av resterna – söndagssteken med kokt potatis och sås blir till exempel en perfekt pyttipanna. Ett annat tips är att göra tacoresterna till en god paj. Om du har tacofärs, lite grönsaker och salsa över svänger du snabbt ihop den här pajen.

Tacopaj 4 portioner

(Hela poängen med den här tacopajen är att du tar vad du har hemma, därför är det bara receptet på pajdegen som anges i exakta mått.)

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
En nypa salt
150 gram kylskåpskallt smör
1-2 msk iskallt vatten

Fyllning:

Tacofärs
Grönsaker, till exempel hackad lök, hackad paprika och majs

Topping:

Tomat, skivad eller tärnad
Riven ost
Salsa
Gräddfil eller creme fraiche

Börja med att göra pajdegen.

Om du har en matberedare: Lägg i mjöl, salt och kylskåpskallt smör skuret i små tärningar i matberedaren. Sätt igång maskinen och kör i några sekunder. När degen blivit smulig, häll i det iskalla vattnet lite i taget, under tiden som maskinen är igång. Stanna matberedaren så fort smeten format sig till en degboll. Låt degen vila i kylskåp i en timme.

Om du gör pajdegen för hand: Mät upp mjöl och salt i en skål. Lägg i kylskåpskallt smör skuret i små tärningar. Hacka sönder smöret med hjälp av två bordsknivar eller gafflar tills degen blivit smulig. Tillsätt iskallt vatten och hacka en liten stund till. Till sist bearbetar du degen med fingrarna, men bara under en kort stund så att smöret inte smälter av fingrarnas värme. Låt degen vila i kylskåp i en timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och lägg den i en pajform (20-25 cm i diameter). Om du har tid, ställ gärna in pajskalet i kylskåpet ytterligare 20-30 minuter, så att degen inte halkar ner i formen under gräddningen. Förgrädda pajskalet i cirka 10 minuter. Värm tacofärs och grönsaker i en stekpanna under tiden. Fyll det förgräddade pajskalet med den varma färs- och grönsaksblandningen. Toppa med tomater. Blanda salsa och gräddfil och bred/klicka över pajen. Riv över ost och grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills osten fått fin färg. Servera med en sallad.

Entry filed under: Paj.

Drottningsylt Små chokladbiskvier


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: