Små chokladbiskvier

28 april 2011 at 08:42 2 kommentarer

Finns det något godare än chokladbiskvier?

Notera att det mellan första och andra fototillfället försvunnit två biskvier…

Små chokladbiskvier  cirka 30 stycken
Recept: Inspiration från ”Vår kokbok”

Bottnarna:
200 g riven mandelmassa
1 äggvita från ett litet ägg

Chokladfyllningen:
100 g smör (rumsvarmt)
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 tsk kakao

100 g mörk choklad, 70 %

Blanda riven mandelmassa med äggvita, gärna med elvisp. Klicka eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, det blir cirka 30 små kakor av det. Bottnarna ska vara cirka 3 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen, på dubbla plåtar i 175-200 grader i cirka 8-9 minuter. Låt de färdiggräddade bottnarna kallna på galler, under tiden som du gör chokladfyllningen. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn och fin kräm. Bred eller spritsa krämen på undersidan av bottnarna. Ställ i kylskåp i cirka en timme. Under tiden smälter du chokladen i ett vattenbad. Låt den smälta chokladen svalna i några minuter och doppa sedan kakorna i chokladen så att fyllningen täcks. Ställ de färdiga biskvierna i kylskåpet. Biskvier kan förvaras några dagar i kylskåp, och går jättebra att frysa.

Psst! Precis som bilden ovan avslöjar brukar jag börja med att doppa kakorna i chokladen så att fyllningen täcks. Sen ställer jag in biskvierna i kylskåpet en liten stund. När alla kakorna är doppade får jag alltid choklad över och det häller jag försiktigt över de färdiga biskvierna. Extra mycket choklad = extra goda biskvier!

Entry filed under: Småkakor. Tags: .

Tacopaj Citroncupcakes med lemon curd

2 kommentarer

  • 1. Nellie - Sockertussen  |  6 maj 2011 kl. 16:58

    Vilka fina biskvier! Och vilka underbara bilder =D

    • 2. Caroline  |  7 maj 2011 kl. 22:09

      Tack! Ja, som du ser så fick jag jobba så hårt med bilderna att jag var tvungen att ta en liten fikapaus mitt i fotograferandet… 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: