Hallonmousse

6 maj 2011 at 22:46 1 kommentar

Sambon och jag har ett gäng efterrätter som vi gör gång på gång. De kan lätt räknas på en hand. Ibland blir jag trött på det förutsägbara och kastar mig in i ett nytt efterrättsrecept. Men de nya efterrätterna jag testar har det inte lätt, ribban ligger högt och det är få av nykomlingarna som faktiskt görs på nytt. Här har vi i alla fall en bubblare: hallonmousse! God som den är med några hallon och mörk choklad på, men säkert också sagolik som fyllning i en chokladtårta.

Hallonmousse 4 små portioner

125 g hallon
0,5 msk vatten
0,5 dl gelésocker multi
En gnutta vaniljsocker
1,5 dl vispgrädde

Koka hallon och vatten i några minuter, mosa hallonen så gott det går. Sila bort kärnorna. Koka upp hallonsaften och gelésockret och låt koka i några sekunder. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker. Vispa grädden löst (om du vispar den för hårt kommer moussen att skära sig). Vänd ner hallongelén i vispgrädden och häll upp den färdiga moussen i portionsskålar eller glas. Låt stå i kylskåp ett par timmar innan servering. Garnera med hallon och mörk choklad.

Annonser

Entry filed under: Efterrätter. Tags: .

Citroncupcakes med lemon curd Dammsugare på pinne

1 kommentar

  • 1. Hanna - Bakfnatt  |  16 mars 2012 kl. 18:45

    Mmm, det ser verkligen jättesmarrigt ut! Vilken härlig blogg med massor av gott och vackra bilder =)


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: