Hallonvinäger

24 maj 2011 at 17:06 2 kommentarer

Jag vet inte hur hallonvinäger smakar, jag vet inte ens om det är gott, men det lät så spännande att jag var tvungen att prova det. Huruvida det är lyckat eller inte återkommer jag till om någon månad när det är dags att sila bort hallonen.

Hallonvinäger

Hallon
Äppelcidervinäger

Rengör och sterilisera flaskan. Sterilisering görs genom att du hettar upp flaskan till 100 grader (till exempel i ugnen). Låt flaskan svalna något, fyll den med hallon och fyll på med äppelcidervinäger. Skruva på korken. Ställ hallonvinägern i kylskåpet och låt mogna i någon månad. Sila bort hallonen och fyll flaskan igen. Använd som dressing till en grönsallad.

Annonser

Entry filed under: Tillbehör. Tags: .

Dammsugare på pinne Sugar cookies

2 kommentarer

  • 1. Tessi  |  30 maj 2011 kl. 07:48

    Jag har aldrig tänkt på att man skulle kunna göra hallonvinäger själv! Men det verkar ju vara rätt enkelt, måste kanske testa för har ingen för tillfället här hemma 🙂 Ljuuuvlig blogg förresten, superfina bilder! Kram häls Tessi

    • 2. Caroline  |  30 maj 2011 kl. 20:44

      Det är verkligen hur enkelt som helst! Dessutom njuter jag varje gång jag öppnar kylskåpsdörren och ser flaskan, proppfull med hallon och härligt klarröd. Så nu är det bara att hoppas att det blir gott också… 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: