Sugar cookies

26 maj 2011 at 22:05 1 kommentar

Sugen på ett rejält sockerrus? Eller på en ordentlig pysselkväll? Då föreslår jag kristyrdekorerade sugar cookies!

Med sugar cookies är det bara fantasin som sätter gränser. De kan göras i vilka former och storlekar som helst och dekoreras till vansinne. De är inte bara fina att titta på, utan dessutom riktigt söta och goda. Jag smaksatte mina sugar cookies med vaniljsocker, men det kan bytas ut mot annan smaksättning, till exempel citron eller bittermandelessens.

Onödigt vetande: Sugar cookies är Pennsylvanias officiella cookie. Förutom Pennsylvania är det ytterligare två delstater som har officiella cookies: Massachusetts har chocolate chip cookie och New Mexico har bizcochito. Vem vet, kanske dyker dessa upp på en blogg nära dig inom kort?

Sugar cookies cirka 3 plåtar

180 g rumsvarmt smör
Knappt 2,5 dl socker
1 stort ägg
7 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker tills det blir pösigt. Tillsätt ägg. Blanda de torra ingredienserna – vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner de torra ingredienserna, lite i taget, i smörblandningen. Blanda tills det blir en smidig deg. Dela degen i två och kavla ut varje bit mellan två bakplåtspapper (till ungefär samma tjocklek som pepparkaksdeg). Lägg in i frysen (med bakplåtspapperna kvar) i cirka 5 minuter. Dra bort bakplåtspapperna och tryck/skär ut kakor. Lägg kakorna på en plåt med ett nytt bakplåtspapper och grädda i mitten/nedre delen av ugnen tills kakorna börjar få färg på kanterna. Det tar cirka 8 minuter. Låt svalna helt på galler.

Nu kommer det roliga – att dekorera!

Dekorera med glasyr i olika färger, choklad, strössel eller vad helst du vill. Jag dekorerade mina med vanlig kristyr gjord på florsocker, citronsaft och äggvita. Efter det skapade jag mönster i kristyren med hjälp av en tandpetare som jag doppat i karamellfärg. Jag tycker själv att den vanliga kristyren blir alldeles för söt, så jag ska experimentera vidare för att hitta den ultimata toppingen.

Annonser

Entry filed under: Småkakor.

Hallonvinäger Brownien som mättade tjugo

1 kommentar

  • 1. Bella  |  22 mars 2016 kl. 20:15

    Är det här receptet med smaksättningen av vaniljsocker eller ska man ha i vaniljsocker ändån?


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: