Rabarber med crumble

5 juni 2011 at 23:35 2 kommentarer

I år har rabarbersäsongen varit alldeles för kort. I alla fall för mig. Fyra stycken rabarberstjälkar, varsamt plockade i frukt- och gröntdisken i den lokala matbutiken, är allt jag lyckats få tag på. Så i eftermiddags (när tentaskrivandet gick på halvfart) passade jag på att svänga ihop en liten rabarberpaj med crumble. Perfekt eftermiddagsfika på vår soldränkta balkong.

Den söta teskeden i nysilver fyndade jag på loppis i helgen. Tre stycken för en femma. En halvtimme efter mitt skedfynd, när jag gick min andra, tredje, fjärde eller möjligtvis femte (vem håller koll?) runda runt borden, köpte en gammal man resterande skedar. Jag var så glad över att hitta tre att det inte slog mig att det kunde finnas fler.

Receptet på rabarberpajen med crumble hittade jag på bloggen DelicaTessi. Som vanligt kunde jag inte följa receptet till punkt och pricka, så jag höftade lite med ingredienserna och bytte ut farinsockret mot ljus muscovadosocker. Gott!

Entry filed under: Paj. Tags: .

Brownien som mättade tjugo Prinsesspinne

2 kommentarer

 • 1. Tessi  |  9 juni 2011 kl. 18:49

  Haha, du e som jag och kan inte heller följa recept 🙂 Mitt farinsocker har jag köpt nångång istället för muscovado när det inte fanns. Hoppas det blev gott, jag älskar receptet i all sin enkelhet.

  Ps. väntar på receptet på prinsess-pinnen! Prinsesskaka är min pojkväns favorit och jag gick ju och glömde bort hans födelsedag förra veckan…dom här pinnarna skulle kunna lappa den missen tror jag bestämt!

  Kram och njut av sommaren trots att du också tycks jobba!

  • 2. Caroline  |  9 juni 2011 kl. 22:28

   Ja, det blev hur gott som helst!

   Prinsesspinnen var en ”spur of the moment”, dvs. helt oplanerad. Den gjordes av de ingredienser som blev över efter att jag gjort miniprinsesstårtor. Men den lilla pinnen blev så galet god och i perfekt storlek, att det är bud på att göra fler. Oavsett så kommer receptet på miniprinsesstårtorna snart och då ska jag samtidigt passa på att skriva lite mer om prinsesspinnarna. Kul att du gillade dem! 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: