Rabarbersaft

8 juni 2011 at 20:43 4 kommentarer

Inga teorier som ska tolkas och förstås, inga möten som behöver förberedas, inga måsten. Skolan avslutades igår och imorgon är det dags att återgå till jobbet. Så idag… ja, idag har varit en sån där sällsynt mellandag där det enda man behöver bry sig om är sig själv. För att få den rätta sommarkänslan bestämde jag mig för att koka rabarbersaft.

Någon timme senare slog jag mig ner på balkongen med ett glas nykokt saft i handen och njöt…

Rabarbersaft 2 flaskor

1 kg rabarber
1,5 l vatten
5 dl strösocker
2 tsk citronsyra
Saften från 1 stor citron

Börja med att rengöra och sterilisera flaskorna. Sterilisering görs genom att du sätter in flaskorna i en 100 grader varm ugn i 20 minuter.

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Lägg den i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka under lock – utan att röra om – i 15 minuter. Sila saften och släng rabarberresterna. Blanda saft, socker, citronsyra och citronsaft i en kastrull och låt koka upp. Häll den varma saften på flaskorna. Fyll de hela vägen upp och skruva till sist på korkarna.

Entry filed under: Safta & sylta. Tags: .

Prinsesspinne Favorit i repris: Lemonad med mynta

4 kommentarer

 • 1. Kim  |  9 juni 2011 kl. 19:12

  Jag gillar verkligen den fina färgen som det blir med hemkokt rabarbersaft. Och sen så är det ju sjukt gott och somrigt också!

  • 2. Caroline  |  9 juni 2011 kl. 22:16

   Jag skulle vilja lägga till ”billigt att köpa” till listan över bra grejer med rabarber. Och det är himla tur för oss rabarberälskare som inte har lyxen av att ha tillgång till rabarber i egen trädgård.

 • 3. Anna  |  11 juni 2011 kl. 21:24

  Älskar rabarbersaft!
  Underbara bilder också, önskar jag kunde krypa in i skärmen och hämta ett glas 😉

 • 4. Dessi - Home and desire  |  19 juni 2011 kl. 19:25

  Åh, rabarbersaft har jag aldrig testat att göra själv, men ska definitivt göra det! Väntar på att min flädersaft ska bli färdig nu! 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: