Macarons med vit chokladganache

22 juni 2011 at 21:31 1 kommentar

Det här med macarons, alltså. Jag är fortfarande inte säker på att jag fattat grejen. Men en sak är i alla fall säker: de är ohyggligt söta, i dubbel bemärkelse.

Macarons med vit chokladganache cirka 16-20 stycken
Recept från boken ”Cupcakes, kakor och cheesecakes”

Macarons:
3 äggvitor
2 msk strösocker
Några droppar röd karamellfärg
200 g florsocker
120 g malda mandlar

Vit chokladganache:
100 g vit choklad
2 msk vispgrädde

Börja med att göra chokladganachen: Rör choklad och grädde i en kastrull på svag värme tills chokladen har smält. Häll upp den i en skål och låt kallna i kylskåpet.

Nu är det dags att göra bottnarna. Vispa äggvitorna med elvisp till hårt skum. Tillsätt socker och karamellfärg och vispa tills sockret har smält.Vänd ner florsocker och mald mandel, lite i taget. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut cirka 4 cm stora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Knacka plåten mot bordet några gånger så att smeten flyter ut lite. Låt kakorna stå och vila i 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 150 grader. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Låt de färdiggräddade kakorna stå på plåten i några minuter innan de läggs på galler för att svalna. Lägg ihop kakorna två och två med vit chokladganache emellan. Pudra eventuellt över lite florsocker.

Entry filed under: Småkakor. Tags: .

Favorit i repris: Lemonad med mynta Rabarber + jordgubbar + sötmandel

1 kommentar

  • 1. Katarina  |  23 juni 2011 kl. 03:42

    De är hur söta som helst!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv