Rabarber + jordgubbar + sötmandel

29 juni 2011 at 22:28 1 kommentar

För några månader sedan sprang jag på Prinsessornas kokbok del 4 på en av mina många loppisrundor. Det är en förtjusande liten bok från 1932 som bjuder på allt från engelsk apelsin- och pomeransmarmelad till ökensand. Jag tar en titt i boken så fort det vankas saftning eller syltning men än har inget av recepten fallit mig i smaken. Däremot lät jag mig inspireras av ett recept när jag gjorde rabarber- och jordgubbsmarmelad för någon vecka sedan. Efter kokningen, strax innan det var dags att hälla marmeladen på burkar, rörde jag ner någon matsked skållad och hackad sötmandel. Inte alls dumt!

Mycket rabarber, lite mindre jordgubbar, någon deciliter vatten, en gnutta sötmandel och en hel del syltsocker = en perfekt kombo!

Annonser

Entry filed under: Safta & sylta.

Macarons med vit chokladganache Fläder- och jordgubbsmousse

1 kommentar

  • 1. Katarina  |  30 juni 2011 kl. 10:57

    Låter gott 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: