Fläder- och jordgubbsmousse

5 juli 2011 at 20:00 1 kommentar

Jag har halkat efter! Det är många recept som väntar på att få dokumenteras, samtidigt är det så mycket annat som lockar. För första gången sedan januari, när kursen började, har jag med lugn och ro och gott samvete kunnat sätta tänderna i den där högen med skönlitteratur som vuxit och blivit allt större för varje månad. Så nu är jag tillbaka i mitt vanliga dagdrömmande om de olika berättelsernas karaktärer, händelser, relationer… Det är härligt att läsa!

Även om jag fallit efter när det gäller bakbloggandet, betyder inte det att jag slutat baka. Tvärt emot, jag bakar och lagar och saftar och syltar som aldrig förr. Som vanligt blir ungefär en tredjedel av det jag gör i köket värt att minnas och göras igen. En annan tredjedel passerar med ett ”jaha, det var ju ett slöseri med tid och råvaror” och den sista tredjedelen är sådant som är gott men måste justeras till nästa gång. Och det är i den där sista kategorin som den här fläder- och jordgubbsmoussen hamnar. Den var god, men ville inte riktigt stelna. Till nästa gång ska jag prova att vispa grädden hårdare.

Receptet på fläder- och jordgubbsmoussen kommer från Allt om mat.

Annonser

Entry filed under: Efterrätter.

Rabarber + jordgubbar + sötmandel Matjestårta

1 kommentar

  • 1. Ann-Louise  |  6 juli 2011 kl. 08:57

    Helt fantastisk servis! Vad roligt att hitta fina annorlunda koppar och som man även känner till lite kuriosa. 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: