Det blir inte alltid som man tänkt sig…

10 juli 2011 at 11:00 3 kommentarer

Det blir inte alltid som man tänkt sig – ett talesätt som passar alldeles utmärkt i köket. Två smaker som i tanken lät fantastiskt goda blir en katastrof, en kaka som får stå för länge i ugnen eller en clementincurd som aldrig vill stelna… Ja, här kommer några av mina mindre lyckade experiment.

Banana split goes pinnglass. Det kan ju inte bli annat än gott? Jag mosade ihop banan, vaniljglass, vispad grädde och minimaränger och hällde alltsammans i en glassform som redan var preppad med smält choklad. Men… fryst vispad grädde är inte gott. Utan den hade pinnglassen varit riktigt god.

Jag har förstått att den här lilla skapelsen – chokladfondanten – är en gammal klassiker som kommit tillbaka med full kraft de senaste åren. Och när alla bloggare snackar chokladfondanter, ja, då är jag ju tvungen att testa. En chokladfondant ska vara i princip flytande i mitten och med det lyckades jag finfint. Men det var det inte speciellt gott. Nej, det gör vi nog inte igen.

Här har vi clementincurden som aldrig stelnade. Det var synd – jag hade höga förväntningar på den. Till nästa gång ska jag prova ett recept som anger hur mycket juice som behövs i deciliter eller matskedar istället för antal frukter.

Muffins i knäckformar, kan det bli sötare? Kanske inte. Men det kan definitivt bli godare.

Med jämna mellanrum provar jag att göra mousse på vit choklad. Än så länge har resultatet varit detsamma: vi smakar ett par skedar, sen åker resten i vasken. Den här gången provade jag att bryta smaken av vit choklad med hallon, men nej, jag har fortfarande inte hittat rätt.

Entry filed under: Övrigt.

Matjestårta Chokladmousse med hallonsås – to go!

3 kommentarer

 • 1. Filippa H.  |  11 juli 2011 kl. 15:55

  Vad roligt med ett inlägg om mindre lyckade bakverk! Allt som oftast väljer ju de flesta att enbart posta inlägg på det mest lyckade, (vilket ju också är oerhört roligt att läsa, såklart), men ibland är det kul att läsa om de andra bakverken också, de bakverk man själv inte blivit så nöjd med… 🙂 Glassen överst såg väldigt fin ut, i alla fall! Synd att den inte blev god.. Och muffinsarna i knäckformarna – härligt galna färger!

 • 2. Katarina  |  9 augusti 2011 kl. 15:32

  Jag har alltid tyckt att vit choklad borde vara gott. Det låter bra, liksom. Men, inte i någon form har jag upplevt att det smakar mig. Men, du kan kanske bryta moussen med lime? Det låter bra i varje fall…

  • 3. Caroline  |  21 augusti 2011 kl. 20:23

   Lime! Bra idé! Det ska jag testa nästa gång.


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: