Oreoklubbor

2 september 2011 at 11:37 4 kommentarer

För ett par år sedan bodde och studerade jag i Oklahoma, USA. När jag reste hem tog jag inte bara med mig många oförglömliga minnen utan också ett par extra kilo. För det var svårt att leva hälsosamt där borta. Det blev mycket snabbmat, både god och mindre god sådan, och caféerna och glassbarerna serverade oemotståndliga kreationer. Jag provade både den ena och den andra amerikanska sötsaken, men det var en sak jag missade: oreos! Det lilla kakaokexet med vaniljfyllning passerade obemärkt förbi. Tills nu…

Oreoklubbor

Ett paket oreos (á 176 g)
100 g philadelphiaost
100 g mörk choklad

Mixa oreos med philadelphia till en (någorlunda) slät massa. Ställ in i kylen i en halvtimme. Smält chokladen i ett vattenbad och ta sedan bort från värmen så att den svalnar något. Forma smeten till små bullar, sätt på pinne och täck bollarna med den smälta chokladen. Dekorera med exempelvis färska hallon (om dina oreoklubbor ska ätas snart), strössel, kokos eller vit choklad. Ställ de färdiga klubborna i kylskåpet för att stelna. Ett bra tips är att fylla en skål eller kruka med strösocker och sticka ner pinnarna i det. Då står de stadigt.

Annonser

Entry filed under: På pinne. Tags: , .

Romtopf Chokladklubbor

4 kommentarer

  • 1. Emmas husbestyr  |  3 september 2011 kl. 22:01

    Typ den godaste godsaken ever! Och så fina dina blir.. alldeles perfekta! Kram

  • 2. Johan  |  23 september 2011 kl. 08:57

    Uj uj uj, snacka om att jag kommer att prova dessa så fort jag kommer hem till Sverige igen!

    Riktigt schysst blog med ett beundransvärt syfte. Kriga på!

    • 3. Caroline  |  23 september 2011 kl. 10:21

      Inga Oreos i Kina? Ja, du borde definitivt prova, de är galet goda!

      • 4. Johan  |  25 september 2011 kl. 03:12

        Inget kök snarare, hehe! 😛


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: