Ingefärspäron

16 oktober 2011 at 00:04

Vad gör man när man får vänner på besök? Jo, man bjuder på fika! Jag hade storslagna planer och gick upp tidigt i morse för att baka (den till synes) gudomliga chokladkakan från senaste Lantliv Mat & Vin. Men den strulade med mig från början till slut… Pajdegen kladdade, chokladsmeten fick konsistensen av en deg snarare än en smet och till råga på allt så brändes den. Det slutade med att jag snabbt rörde ihop en kladdkaka. Till den dukade jag fram hemmagjord punschglass, lättvispad grädde, hallon och nykokta ingefärspäron. Urgott!

Ingefärspäron 4 portioner
Receptinspiration: Boken ”Annas svenska kök”

8 fasta päron
0,5 liter vatten
2 dl socker
2 msk skalad och finhackad färsk ingefära
1 bit kanelstång

Rör ihop vatten och socker i en kastrull, låt koka kraftigt i fem minuter. Skala under tiden päronen, men låt skaftet sitta kvar. Lägg ner päronen i sockerlagen och tillsätt hackad ingefära och en bit kanelstång. Sjud på låg värme i 25-30 minuter. Päronen ska bli mjuka, men får inte koka sönder. Låt päronen svalna i lagen och servera med vispad grädde eller glass (och gärna också en kladdkaka!). Går bra att laga ett par dagar i förväg eller att frysas.

Annonser

Entry filed under: Efterrätter, Inläggningar. Tags: .

Inlagda rödbetor Dags att göra glögg!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: