Bountybollar

6 november 2011 at 12:17 11 kommentarer

Underbara söndag. Det ligger en slags dåsighet över dagen. Jag ska ta mig i kragen och läsa några rader i min kurslitteratur, komma ikapp med ett par av de tv-program jag följer, dansa lite lindy hop och göra färdigt några av de loppisfynd som jag beslutat mig för att ”styla om”. Men först blir det frukost. Som vanligt på helgerna har sambon och jag skjutit på frukosten. Vi har varit uppe i timmar med inte riktigt kommit för oss att frukostera. Hade jag haft kvar några av de bountybollar jag gjorde häromdagen hade jag kunnat tjuvstarta dagen med dem, men de tog slut fortare än fort. Så goda var dem. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: kokos och choklad kan vara den godast kombon ever. Dessa bountybollar blir mitt bidrag till bloggen Söta sakers utmaning på temat ”vinter”.

Bountybollar

50 g kallt smör
100 g kokosflingor
1,5 dl florsocker
2 msk kakao (valfritt)
3 tsk vaniljsocker
1 msk grädde
Salt, ytterst lite

Dekorera med:

100 g choklad (jag använde 70%-ig)
Kokosflingor

Blanda alla ingredienser till en slät massa. Rulla till små bollar och sätt in i frysen i tio minuter. Smält under tiden chokladen. Doppa bollarna i smält choklad, lägg dem i formar, strö på kokosflingor och marsch in i frysen i ett par minuter så att de stelnar. Förvara i kylskåp.

Entry filed under: Godis. Tags: , .

Dags att göra glögg! Pepparkaksskorpor

11 kommentarer

  • 1. Tina N  |  9 november 2011 kl. 23:02

    Perfekt vinterbidrag! Ser gott ut! 🙂

  • 2. Karin L  |  25 november 2011 kl. 13:03

    Hej Caroline! Hur blev de? Gissar supergoda, men vill mest ha det bekräftat 🙂 Gjorde Bountybollar en gång som blev skitgoda, men har dock ej tagit vara på hur jag gjorde……och här hittade jag ju ett nytt recept att pröva!

    • 3. Caroline  |  25 november 2011 kl. 14:34

      Jag bekräftar: supergoda!

  • 4. Vintrigt | Söta saker  |  3 december 2011 kl. 12:26

    […] Caroline gjorde snödekorerade bountybollar. […]

  • 5. TINA  |  3 december 2011 kl. 17:00

    Dom här ser jättegoda ut! Måste provas!!

    • 6. Caroline  |  4 december 2011 kl. 22:40

      Ja! Idag! 😉

  • 7. Marias cupcakes  |  4 december 2011 kl. 21:58

    Mums! Älskar kokos (vilket påminner mig om att jag har en bounty som ligger i skafferiet och väntar på mig…)! Tänkte fråga var du har hittat de fina formarna?

    • 8. Caroline  |  4 december 2011 kl. 22:38

      De fina formarna (som för övrigt är värdelösa till knäck), kommer från Lagerhaus. Jag köpte dem ifjol, vet inte om de finns kvar i årets sortiment.

  • 9. Bountybollar « c bakar och funderar  |  21 december 2011 kl. 12:04

    […] ett recept på Bountybollar via en annan blogg. Minns tyvärr inte vilken och lyckas inte hitta inlägget men de fanns i alla […]

  • 10. Malin  |  9 januari 2012 kl. 23:33

    Vilket underbart recept!
    Nu skall jag titta vidare i din blogg – som jag precis har upptäckt. 🙂

  • 11. Riktigt nödvändiga saker. « Den moderna husfrun  |  17 mars 2012 kl. 20:12

    […] man ser ju hur fina bountybollarna blev! Pralingaller var en extremt nödvändig attiralj till köket. Provade att göra de här med […]


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv