Pepparkaksskorpor

23 november 2011 at 19:58 4 kommentarer

Kalla kvällar. Långa promenader i parken med händerna nedstoppade i jackans varma fickor. En efter en kommer adventsljusstakarna fram och lyser upp i mörkret. Vi värmer oss med stearinljus och glögg så ofta det bara går. Julen närmar sig med stormsteg, med allt mys och gott som det innebär. Som lussekatter och knäck. Och pepparkaksskorpor, så klart. En ny och god bekantskap!

Pepparkaksskorpor 1 plåt

100 g smör
2 tsk kanel
2 tsk kardemuma
1 tsk nejlika, mald
1 tsk ingefära, mald
2 ägg
1,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hel sötmandel, skållad

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret tillsammans med kryddorna. Häll över en skål och tillsätt äggen. Blanda övriga ingredienser och rör sedan ner i smör- och äggblandningen. Forma smeten till tre längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut plåten från ugnen och sänk till 125 grader. Skär längderna i centimetertjocka skivor. Lägg tillbaka på plåten, med ett litet mellanrum mellan varje skorpa, och sätt in plåten i mitten av ugnen i ytterligare femton minuter. Stäng sedan av ugnen och låt skorporna stå och torka över natten.

Annonser

Entry filed under: Småkakor.

Bountybollar Pannacotta med limemarinerade bär

4 kommentarer

  • 1. Katarina  |  24 november 2011 kl. 03:09

    Gott! Härliga tider med så mycket dofter och godsaker!

  • 2. Kim  |  26 november 2011 kl. 11:34

    Vilken bra idé, och fin inslagning också.

  • 3. Simone  |  7 december 2011 kl. 12:53

    låter supergott,men använder man de kryddorna istället för pepparkakskryddan då ?

    • 4. Caroline  |  7 december 2011 kl. 19:49

      Ja! De färdiga mixerna som kallas ”pepparkakskryddor” innehåller fyra kryddor; kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Alltså samma kryddor som ingår i det här receptet.


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: