Pannacotta med limemarinerade bär

30 november 2011 at 12:31

Det är sista dagen innan kursens sista hemtenta ska lämnas in. Det snurrar och värker i huvudet. Jag vill inget hellre än att gå ut, ta en lång promenad. Att andas. Men snart… snart drar vi till Island för att koppla av, återhämta oss och för att ladda inför den kommande julen och ett sprillans nytt år.

Här kommer ett recept på en pannacotta som jag gjort ett par gånger. Den har gjort succé varje gång! Den är enkel att göra, väldans god och det bästa av allt: man kan göra den kvällen innan den ska serveras.

Pannacotta med limemarinerade bär 4 stora portioner (eller 8 små)
Inspiration från Tina Nordström

4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
1 vaniljstång
1,5 ark gelatinblad

Ett par matskedar strösocker (beroende på hur sött du vill ha det)
1 lime, rivet skal och saft
4 dl bär (t ex blåbär, jordgubbar eller hallon)

Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ett par minuter. Krama vattnet ur gelatinbladen när de blivit mjuka och rör ner dem i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kylskåp tills pannacottan stelnat, det tar ett par timmar.

Limemarinera bären under tiden som pannacottan stelnar. Blanda rivet skal, limejuice och socker. Vänd ner bären.

Servera pannacottan tillsammans med bären.

Annonser

Entry filed under: Efterrätter.

Pepparkaksskorpor Favorit i repris: Saffransskorpor


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: