Chokladpudding

6 december 2011 at 19:37 4 kommentarer

Jag ska inte ljuga, jag tycker att chokladpudding på påse är barnsligt gott. Men, faktum är att det inte är speciellt svårt att göra egen chokladpudding. Vi testade Per Morbergs recept häromdagen och det blev gott! Om man gillar chokladpudding på påse så kommer man att älska den här… Förresten så blir den ännu godare dagen efter.

Chokladpudding 4 portioner
Recept: Per Morberg

5 dl standardmjölk
5 msk maizena
3 msk strösocker
3 msk kakao
1 uppvispat ägg
1 msk vaniljsocker

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat (den ska sjuda men absolut inte koka). Häll upp chokladpuddingen i portionsformar eller i en stor skål. Låt svalna och ställ sedan in i kylen i ett par timmar. Servera med lättvispad grädde.

Annonser

Entry filed under: Efterrätter.

Favorit i repris: Saffransskorpor Dags att rensa frysen?

4 kommentarer

  • 1. Katarina  |  7 december 2011 kl. 10:16

    Ser så gott ut!

    • 2. Caroline  |  7 december 2011 kl. 19:50

      … och det var det också! 😉

  • 3. Nina  |  11 december 2011 kl. 23:48

    Oh, så gott! Chokladpudding är en av få saker jag köper och blandar från pulver. Har aldrig testat att göra själv eftersom jag inbillar mig att det är sjukt avancerat. Men det kanske det inte är…?

    • 4. Caroline  |  12 december 2011 kl. 13:33

      Nej, det är superenkelt! Men det kräver ju framförhållning, så om det ska gå snabbt vinner nog köpepuddingen.


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: