Dags att rensa frysen?

8 december 2011 at 11:00 2 kommentarer

Häromdagen rensade jag frysen från bortglömda och bortsorterade brödskalkar. Resultatet? Gott om plats i frysen och en årsförbrukning av ströbröd.

Ströbröd

Sätt ugnen på 100 grader. Skiva brödet i tunna skivor, lägg på en plåt och sätt in i mitten av ugnen. Ställ luckan lite på glänt. Låt stå tills brödet har torkat helt, det tar runt 1-2 timmar. Mixa brödet i en matberedare till fina smulor. Sila bort stora brödbitar genom ett durkslag. Förvara i rumstemperatur.

Annonser

Entry filed under: Bröd.

Chokladpudding Favorit i repris: Mormors nötkakor

2 kommentarer

  • 1. Karin L  |  8 december 2011 kl. 11:46

    Hej Caroline! Diggar din blogg. Vill ha din proffsåsikt i en fråga: hur skulle du förvara till exempel tryffel och lite andra chokladgodisar typ bounty som görs två veckor innan jul. Kan/bör man frysa?

    /Krunken

    • 2. Caroline  |  8 december 2011 kl. 23:11

      Himla bra fråga. Någon proffsåsikt kan jag nog inte tillhandahålla, men jag tänker såhär: om du inte måste göra dem två veckor innan de ska ätas, så gör inte det. Och om du måste göra det… ja, bountybollarna skulle jag nog fryst. De innehåller ju färsk grädde så de klarar sig inte i kylskåpet speciellt länge. Knäck klarar sig för övrigt i kylskåp hur länge som helst (och med det menar jag flera veckor)…. 🙂 Tryffel skulle jag inte fryst, tänker mig att de kan bli lite gryniga och/eller vattniga. Men vad vet jag, egentligen? Jag har ju aldrig testat! Du får helt enkelt prova dig fram! 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: