Bagels

13 januari 2012 at 16:23 1 kommentar

När jag var i New York första gången bodde jag och min kompis H på ett billigt, men fräscht hostel i Harlem. Varje morgon fick vi en bagel med smör till frukost. För 50 cent kunde man byta ut smöret mot en liten burk cream cheese – och det gjorde vi ju. För en rostad bagel med cream cheese – det är inte helt fel…

Bagels 12 stycken
Recept: Jenkfood / Allt om mat

25 g jäst
5 dl vatten
2 msk flytande honung
1 tsk salt
3 dl durumvetemjöl
9-10 dl vetemjöl special

Till kokning:
2 liter vatten
2 msk strösocker

Garnering:
vallmofrön och sesamfrön

Finfördela jästen i en bunke och rör ut i ljummet vatten, 37°. Tillsätt honung, salt och arbeta sedan in mjölet, lite i taget. Arbeta degen ordentligt i cirka 5 minuter. Låt jäsa övertäckt i 1 timme. Tag upp den jästa degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 lika stora bitar. Rulla varje del 30 cm lång, fäst sedan ändarna i varandra. Lägg de färdigformade ringarna på en mjölad yta. Sätt ugnen på 225°. Koka upp vatten och socker i en vid kastrull. Lägg i tre bagels i taget och låt dem sjuda i cirka 3 minuter. Försök att vända dem efter halva tiden. Ta upp dem med hålslev och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö på vallmofrö eller sesamfrö eller låt dem vara som de är. Grädda bagelsen mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Annonser

Entry filed under: Bröd.

Gott slut! Chokladwhoopies

1 kommentar

  • 1. Katarina  |  14 januari 2012 kl. 04:22

    Bagel med cream cheese är ju såå gott 🙂


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: