Apelsinsaft

31 januari 2012 at 23:44 1 kommentar

Här kommer resultatet från ännu ett av mina infall – apelsinsaft! Inte tokigt alls. Receptet på den här klassiska apelsinsaften kommer från en lika klassisk kokbok, nämligen Vår kokbok. Så vad passar bättre än att låta detta vara mitt bidrag till Söta sakers utmaning som denna månad har temat klassiker?

Apelsinsaft cirka 1,5 liter
Recept: Vår kokbok

1 kg syrliga apelsiner
9 dl socker
1 msk citronsyra
5 dl vatten

Borsta apelsinerna i varmt vatten och torka dem. Skala apelsinerna, men undvik att få med det vita. Lägg skalen i en bunke, tillsätt socker och citronsyra. Koka upp vattnet och häll det över. Rör om då och då och låt lagen kallna. Dela apelsinerna, pressa ur saften och blanda den med juicen. Sila saften och häll i rena, kalla flaskor (helst i mörka flaskor eftersom c-vitamin är känsligt för ljus). Förslut och förvara svalt.

Annonser

Entry filed under: Drickbart. Tags: .

Jordgubbssylt Hallongrottor

1 kommentar


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: