After Eight-tårta

24 mars 2012 at 23:48 3 kommentarer

I slutet av förra året blev jag faster till en sockersöt liten flicka och förra helgen var det dags för dop. Inte bara fick jag äran och förtroendet att bli hennes fadder – jag fick också ansvar för tårtorna till dopet.

Fyra olika sorters tårtor bakades, en favorit-i-repris och tre nya bekantskaper. Av de nya bekantskaperna var det den här tårtan som fick allra flest lovord. Prova den! Jag tror inte att ni blir besvikna… PS! Bäst av allt är att tårtan kan göras ett par dagar innan den ska serveras.

After Eight-tårta
Recept: www.alltommat.se

200 g smör
100 g mörk choklad, (70 %)
100 g After Eight
4 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Glasyr:
50 g smör
100 g After Eight
3-4 st droppar pepparmintsolja (jag köpte min på apoteket)
0,5 dl vispgrädde

Garnering:
18 plattor After Eight
(Färska hallon)

Serveras med:
Vispad grädde

Sätt ugnen på 175°. Smält smör, choklad och After Eight i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen. Smält smör, grädde och After Eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja. Häll glasyren över kakan (kakan ska fortfarande stå kvar i formen). Låt stelna i kylen i 2-3 timmar. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med After Eight runt kanten och eventuellt färska hallon. Servera med vispad grädde.

Annonser

Entry filed under: Tårtor. Tags: , .

Retrofika Två månader

3 kommentarer

  • 1. Katarina  |  25 mars 2012 kl. 06:27

    Så fin tårta! Och gott med mintsmak!

  • 2. Johan  |  26 mars 2012 kl. 15:50

    Ser RIKTIGT bra ut. Man kanske skulle kasta på sig förklädet och ta en veva i köket?

    • 3. Caroline  |  27 mars 2012 kl. 21:30

      JA!


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: