Senapssill

20 juni 2012 at 23:56

Jag är ingen stor fan av sill, men denna är faktiskt väl värd att göra. Många ingredienser, men ack så god!

Senapssill

Inspiration från: En Lisa för magen

400 gram färska sillfiléer

Lag:
3,5 dl vatten
0,5 äggkopp salt
1 grad ättika

Senapssås:
2 msk vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
0,5 dl matolja
0,5 dl crème fraiche
2 msk strösocker
3 msk ”vanlig” senap, typ Slotts
1 msk dijonsenap
1 msk vispgrädde
2 msk majonnäs
1 krm salt
0,5 tsk mald vitpeppar
1 liten gul lök, finhackad
1 stor knippe finhackad dill, enbart kvistarna
1 knippe finskuren gräslök

Dag 1:
Dra filéerna från skinnet på sillarna. Blanda ingredienserna till lagen och lägg ner filéerna i den. Vänd runt med en sked så att lagen kommer åt överallt. Ställ kallt över natten.

Dag 2:
Rör ihop alla ingredienser till senapssåsen, utom lök, gräslök och dill, i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar. Rör ner finhackad lök, dill och gräslök i såsen. Ta upp filéerna och låt dem rinna av. Vänd försiktigt ner sillfiléerna i såsen och låt stå kallt i ett dygn. Vänd och blanda försiktigt en gång så att såsen kommer åt överallt.

Annonser

Entry filed under: Övrigt, Inläggningar.

En sån där dag… Inlagd löksill


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv


%d bloggare gillar detta: