Lemonad med mynta
10 september 2010 at 17:55 3 kommentarer
I år har vi odlat örter på balkongen för första gången. Det har varit dill, gräslök, persilja, mynta och basilika. Resultatet har varit… varierat. De enda örterna som klarat sig riktigt bra är faktiskt dem som vi fått/köpt som uppvuxna plantor – basilikan och myntan. Två stora krukor mynta och höst och kalla nätter på gång… Vad göra? Jo, en riktigt god lemonad smaksatt med mynta! Receptet hittade jag på alltommat.se och det var helt perfekt precis som det var.
Lemonad med mynta 2 liter
4 stora citroner
1,2 liter strösocker
1 påse (30 gram) citronsyra
Några nävar mynta
1 liter vatten
Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita. Varva socker, citronskal och citronsyra i en stor skål. Pressa över citronsaften och lägg sedan i citronköttet och myntabladen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck skålen och ställ den i kylen ett dygn. Sila saften genom en silduk och häll sedan upp saften i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt. Saften håller sig i cirka sex veckor.
Entry filed under: Drickbart, Safta & sylta. Tags: citron, mynta.
Lingonsylt med whiskey Äppelmust
1. Favorit i repris: Lemonad med mynta « My little bakery | 10 juni 2011 kl. 22:57
[…] Receptet hittar du här! […]
2. Christer Erngren (@nukokarjag) | 7 april 2012 kl. 19:23
Hej. Blev nyfiken på din blogg och vilken tur var inte det. Nu har jag en ny svensk favoritblogg. Grymma bilder och recept.
3. Caroline | 8 april 2012 kl. 08:21
Tack, bästa komplimangen!