Lemonad med mynta

10 september 2010 at 17:55 3 kommentarer

I år har vi odlat örter på balkongen för första gången. Det har varit dill, gräslök, persilja, mynta och basilika. Resultatet har varit… varierat. De enda örterna som klarat sig riktigt bra är faktiskt dem som vi fått/köpt som uppvuxna plantor – basilikan och myntan. Två stora krukor mynta och höst och kalla nätter på gång… Vad göra? Jo, en riktigt god lemonad smaksatt med mynta! Receptet hittade jag på alltommat.se och det var helt perfekt precis som det var.

Lemonad med mynta 2 liter

4 stora citroner
1,2 liter strösocker
1 påse (30 gram) citronsyra
Några nävar mynta
1 liter vatten

Tvätta citronerna noga. Skala dem tunt med en potatisskalare utan att få med det vita. Varva socker, citronskal och citronsyra i en stor skål. Pressa över citronsaften och lägg sedan i citronköttet och myntabladen. Koka upp vattnet och häll det över. Rör tills sockret smälter. Täck skålen och ställ den i kylen ett dygn. Sila saften genom en silduk och häll sedan upp saften i väl rengjorda flaskor. Förvara svalt. Saften håller sig i cirka sex veckor.

Entry filed under: Drickbart, Safta & sylta. Tags: , .

Lingonsylt med whiskey Äppelmust

3 kommentarer


Kategorier

Citronbiskvier

Arkiv